Information

Beste ouders

 

Op dinsdag 20 februari mogen de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar in de namiddag op school genieten van het toneel ‘Bakker Bol’ van Geert Van den Broeck. Deze activiteit zal  verrekend worden via de maximumfactuur.

Bakker Bol

Bakker Bol is bakker in het land van koning Lodewijk. Jammer genoeg heeft hij een heel groot probleem: zijn oven is stuk en nu kan hij niets meer bakken! En hij moet tegen zondag heel veel taarten bakken, want dan gaan prinses Laura en prins Joachim trouwen! Tranen met tuiten!

Gelukkig willen de kinderen mee op zoek gaan naar stenen. Stenen waarmee Bakker Bol zelf een nieuwe oven mee kan bouwen. Ondertussen vertelt hij over koning Lodewijk, over broodjes bakken, over het komende huwelijk van prinses Laura, de dochter van koning Lodewijk, met prins Joachim. Joachim is de zoon van Arthur, de koning van het naburige koninkrijk. Hij vertelt ook over de wedstrijden die de twee koningen soms organiseren. Hij leert de kinderen een buiging maken. Je weet maar nooit dat de koning of de koningin plots een bezoek willen brengen aan de school!

De koningen hebben allebei een stuk van hun grond geschonken aan hun kinderen zodat ze daar een kasteel kunnen bouwen. Maar spijtig genoeg krijgen de twee koningen ruzie.

Bakker Bol gaat de twee koningen afluisteren. Opgepast, want dat is gevaarlijk! Daar staan eigenlijk zeer zware straffen op. En Bakker Bol gaat zelfs twee koningen afluisteren!

 

Vriendelijke groeten

Juf  Martine, juf Annick, meester Philippe en juf Nele

 

 

Welkom bij onze lagere school!